Bio Ovesné vločky
Ovesné vločky Bio
Ovesné vločky pocházejí z rostliny ovsa (Avena sativa). Tato rostlina dosahuje výšky přibližně 1,2 metru. Oves je původem z jihovýchodní Evropy a jihovýchodní Asie a je to obilnina pěstovaná od roku 7000 př. n. l. Ovesné vločky obsahují mnoho sacharidů a bílkovin, a proto jsou široce používaným produktem při přípravě snídaně.
Výrobní proces ovsa
Po sklizni se ovsené zrno nejprve omyje a zbaví se plev, tyto vnější obaly zrna nejsou jedlé. Poté se zrna zahřejí a nakrájí na kousky. Nakrájené kousky se pak spojí a vytvoří ovesné vločky.
Zdravotní vlastnosti ovesných vloček
Ovesné vločky obsahují velké množství vlákniny a mají příznivý vliv na střeva. Kromě toho obsahují mnoho pomalých sacharidů, které zajišťují, že tělo déle pociťuje energii a hladina cukru v krvi zůstává stabilní. Nakonec ovesné vločky také zajišťují, že máte menší chuť k jídlu, protože tělo je déle syté.